Ronald Lepez

Ronald Lepez (18-12-1956), speelde bij Heerenveen en Cambuur. Hij was o.a. docent en regiocoach bij de KNVB en is in het bezit van het voetbaldiploma UEFA-3. Hij heeft 31 jaar gewerkt in het basis, middelbaar, -en beroepsonderwijs. In 2008 is Ronald voor het eerst in Indonesië geweest en heeft toen een functie geaccepteerd als adviseur van een, toen nog te starten, voetbalclub in de plaats Semarang op het eiland Java. Een jaar later waren de eigen velden bespeelbaar. Er werd hem toen gevraagd hoe je een vereniging opzet. Sinds maart 2012 is Ronald behulpzaam bij ssb (sekolah sepak bola) “Terang Bangsa”.

Ronald en Barbara Lepez hebben hiervoor hun baan opgezegd en hun huis verkocht. Ze helpen vrijwillig de club. Hun vijf kinderen wonen in Nederland.

Het echtpaar is geïnspireerd door de Bijbel en de persoon Jezus Christus. Hij leert dat we onze naaste, armen, weduwen en wezen, lief moeten hebben en het geloof praktisch moeten maken door mensen die het moeilijk hebben te helpen. Momenteel doen ze dat aan tientallen mensen en enkele basisscholen.

 

Video

Deel deze pagina